gif-nettside_2.gif

Rens og profylakse (forebygging)

Det er viktig å undersøke og rense tennene jevnlig hos en tannlege, slik at du oppdager og unngår tann- og tannkjøttproblemer. En profesjonell tannrens innebærer å fjerne tannstein og plakk under og over tannkjøttet som ikke kan fjernes med tannpuss og tanntråd alene.

Dette kan du selv gjøre for å forebygge problemer med tenner og tannkjøtt:

  • Bruke tannkrem som inneholder fluor.

  • Pusse tennene med en myk tannbørste to til tre ganger daglig.

  • Bruke tanntråd og fluorskyll før du legger deg.

  • Unngå mat og drikke som inneholder sukker.

  • Ikke bruke nikotin.  

Les mer på altomtenner.no→

 

Krone, bro og fasetter

Krone
En tannkrone er en restaurering som beskytter en tann som er skadet, knekt eller har store fyllinger. Den gjør at tannen ikke blir mer skadet enn den allerede er. Slik gjenopprettes tannens naturlige utseende, styrke og bittfunksjon.

Les mer på altomtenner.no→

 

Bro
En bro er en kunstig tann som erstatter en eller flere manglende tenner. Av og til har tennene som ligger ved siden av den manglende tannen store fyllinger eller skader. Da anbefales det å bruke bro fremfor implantat.

Les mer på altomtenner.no→

 

Fasetter
En fasett er et tynt skall som festes på tannens forside ved mindre skader eller misfarging, eller ved ønske om et mer estetisk smil.

Les mer på altomtenner.no→

 

 

Proteser

Tannleger gjør alt de kan for å beholde dine naturlige tenner, men av og til må de trekkes på grunn av tannkjøttsykdommer, betennelser, store hull eller traumer. Manglende tenner kan påvirke næringsinntaket, utseendet og livsgleden din. Protese kan være aktuelt om du må trekke flere tenner.

Vi tilbyr både del- og helproteser, avhengig av hvor mange tenner du mangler. Proteser kan tas av og på, og de finnes i flere varianter. Visse typer proteser kan bygges på om flere tenner går tapt. Snakk med tannlegen om hvilken type du bør velge.

Les mer på altomtenner.no→

 

Ekstraksjon/Tanntrekking

Tanntrekking er nødvendig i tilfeller der tannråte har ødelagt tanna så mye at den ikke kan reddes, ved alvorlige tannkjøttsykdommer eller hvis pasienten er utsatt for grove traumer. Vi finner alltid en løsning for å erstatte tenner som har gått tapt. Mange gruer seg til å trekke tenner og ofte skyldes det lite kunnskap om behandlingen. Derfor gir vi deg en grundig forklaring av prosedyren og tilhelingsperioden etter behandlingen.

Les mer på altomtenner.no→

 

Fylling

Fylling blir brukt til å stoppe spredning av tannråte og korrigere estetiske skader. Ved tannråte drilles infisert tannstruktur bort, og det fylles på med tannfarget materiale.

Tannen bygges opp igjen, slik at den får tilbake sin form og funksjon.

Les mer på altomtenner.no→

 

Implantat

Et implantat kopierer formen og funksjonen til din naturlige tann, som består av en en rot og en krone. Kronen er den delen av tannen som ligger over tannkjøttet, og roten ligger i benet under tannkjøttet. Tenner som går tapt kan erstattes med implantater. Implantatet består av en rot av titanium som opereres inn i kjevebenet. Når implantatroten er tilhelet, setter vi på kronen. Den er tilpasset bittet og tannfargen din.

Les mer på altomtenner.no→

 

Bittskinne

Ansiktet, munnen og hele tyggeapparatet er deler av et komplisert system. Tanngnissing og stramming av kjevemuskulatur kan resultere i blottlagte tannhalser, nedslitte tenner og fyllinger, samt smerter i kjeve, hode og nakkeregion. Det kan gå ut over søvn og livskvalitet. En bittskinne kan forbedre situasjonen. Den er spesielt tilpasset deg, hindrer den ødeleggende kontakten mellom tennene dine og avlaster kjevemuskulaturen.

Les mer på altomtenner.no→

 

Periodontale behandlinger / behandling av tannkjøttsykdommer

Tannkjøttsykdommer kan forårsakes av genetikk, røyking og sykdommer som diabetes. Fjerning av plakk og tannstein over og under tannkjøttet bidrar til å vedlikeholde og forebygge slike sykdommer.

De fleste tannkjøttsykdommer kan unngås med god munnhygiene. En vanlig tannkjøttbetennelse kan fort gå over til å bli en tannkjøttsykdom med nedbryting av ben, løse tenner og i verste fall tap av tenner. Besøk tannlegen for kontroll og rens for å unngå at dette skjer.

Les mer på altomtenner.no→